Drift

Designtech samarbetar med Space2u Webhosting AB för att erbjuda professionell serverdrift med hög säkerhet och tillgängligthet för våra produkter.

Informationen på din portal är lagrad i krypterad form på ett SAN som hålls på ett säkert sätt i ett serverrum med mycket god fysisk säkerhet (brand och stöld) samt avancerad klimatkontroll. För att garantera kontinuerlig elförsörjning finns det, förutom reservbatteri och dieselgenerator, även två separata elkablar för att säkerställa försörjningen. Servern har också automatiskt övervakningslarm, brandvägg och dubbla Internet-uppkopplingar.

DATACENTER-SÄKERHET

Byggnaden bemannas av säkerhetspersonal dygnet runt. Nyckelkort krävs för att komma in i DataCenter-korridoren. Personalen har begränsad tillgång till serverrum, och allt tillträde genom  nyckelkortsskyddade dörrar loggas.  

 • ÖVERVAKNING DYGNET RUNT
  Alla system övervakas dygnet runt. Kritiska system har dygnet-runt-beredskap av ingenjörer.
 • BRAND
  Feltolerant luftkonditioneringssystem med fuktighetsreglering. HI-FOG brandskyddssystem med multipla zoner, central kontroll, laserpartikelanalys- och detektionssystem.
 • ELFÖRSÖRJNING
  Dubbla elektriska anslutningar från separata transformatorstationer och ett UPS-system kombinerat med reservgenerator för att undvika strömavbrott.
 • NÄTVERK
  Flera feltoleranta fiberanslutningar. Bryggade nätverk med BGP-annonserad adressrymd och kopplingar till ett flertal Tier-1-leverantörer. Fullt redundanta core-switchar, routrar, användande av 802.1w Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) för blixtsnabb växling till reservresurser och hög tillgänglighet.
 • SERVERARKITEKTUR
  Helt virtuell server baserad på VMware Infrastructure 3.0 Enterprise Edition inklusive Vmotion. Den virtuella servern hålls igång av minst två separata fysiska hårdvaror för att säkerställa hög tillgänglighet. Den virtuella servern drivs av Debian Linux, Apache, PHP och MySQL. VMware-systemet är kopplat till ett Storage Area Network (SAN) baserat på HP StorageWorks 4000 Enterprise Virtual Arrays via en redundant 2Gbit/s FiberChannel-lösning. Alla virtuella servrar finns på SAN.
 • BRANDVÄGGAR
  Feltolerant High Availability (HA) – brandväggslösning baserat på Juniper NetScreen 25.
 • BACKUP
  Daglig backup enligt definition till ett separat RAID-system i DataCentret. Varje vecka läses backup-datan in i arkivet för en månad. Arkiven ligger i en annan byggnad ungefär 2 000 meter från DataCentret.
Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...